PATE ~ NIKLAS ~ KILPAILUT ~ PÄIVÄKIRJA© mmeiju.Saanen esitellä sinulle, kisakentillä jo aikaisemmin kiillelleen, sittemin karvakasaksi ja pullamahaksi muotoutuneen, mutta nykyään taas (kiitos olkoon treeniohjelmien keksijän) kisakenttien hohtoa nauttivan... Bad guys go everywheren (ja jos englanti ei väänny sen paremmin kuin meikäläiselläkään, voit sanoa tutustuneesi Pateen)!


Mitä jokaisen tulee tietää tästä hevosesta on se, että tämän hermannin tarkka rotumääritelmä on hollanninpuoliverinen, sukupuoli on miehisesti ori ja suuntautumisen kohde tammat, väri ylitarkkoine kriteereineen ruunikko ilman merkkejä, ikää löytyy 13 vuotta (syntymäpäiviä ollaan vietelty kakkukahvien kera 06.08.2000 alkaen), korkeutta sen selässä olevan kyhmyn (eli sään) kohdalla on tasan 170cm ja mahanympäryksen mittoja herra pitää melko henkilökohtaisena asiana. Rekisteripapereissa omistajan kohdalla lukee Niklas Tyrmäki, joka onkin sitten luku erikseen.
Pahantapaiseen hevosenkoltiaiseen pääsee törmäämään Pitkärannan tilalla, jossa asustellaan ainakin siihen asti, ennenkuin jotain traagista tapahtuu porkkanamaan tai kaurapellon kanssa..
© mmeiju.Mitäs sitten siihen käyttäytymispuoleen tulee... No, muuan Niklas on joskus taannoin luonnehtinut hevosestaan näin:

"Pate, pidemmin Bad guys go everywhere, on ensisilmäyksellä varsin herttainen mammanmussukka. Todellisuudessa ulkokuoren alta taitaa paljastua jotain aivan muuta...

Tarkemmin tutustuttuna, Pate on oikea kauhukakara, josta sen nimikin ehkä juontaa juurensa.. Patella on oikeastaan liikaa pilkettä silmäkulmassa, jolloin siitä on muodostunut hoitajien kauhu, aitojen painajainen sekä mutahirviötäkin mutaisempi monsteri.

Hoitaessa Pate ei jaksa, ainakaan kovin mielellään, tehdä yhtikäs mitään. Ehkä se on luullut pääsevänsä hierontaan, jossa saa vain rentoutua. Siksi on varmaankin turha olettaa Paten nostavansakaan jalkojansa mihinkään suuntaan. Kenet tahansa uskaltaa laittaa harjaamaan tätä korkeaa oria, mutta pestessä onkin sitten eri asia.. Ori näyttää pahaiselle vedelle, suurinpiirtein kaikki, voimansa tempoessaan ja hyppiessään eri suuntiin. Tällöin hoitajalla olisi erinomainen mahdollisuus nostaa muuten maahan juurtuneet kaviot ylös. Harva ei kuitenkaan rohkene "nostaa" ilmassa huitovia kavioita.

Niin, ratsastaessa... Pate on todella omaperäinen, useinmiten ratsastajan hermoja raastava... Vaikka erimiellisyyksiä tuleekin epäselvistä avuista riippumatta, kuuntelee Pate kuitenkin mielellään ratsastajaansa, mikä tältä uhmaikäiseltä pojalta on jo saavutus. Hypätessä Pate omaa omia mielipiteitä, jotka joskus eivät oikein natsaa yhteen ratsastajan hyppyhaaveiden kanssa... Satunnaiset kieltäytymiset siis saattavat johtua loppumattoman vatsan liikatyhjyydestä. Niin rataesteet kuin maastoesteet taittuvat täydellä mahalla kuitenkin hyvin kiitettävästi, ainakin silloin, kun mörköjä, jotka voivat olla sinun neonkirkkaat saappaasi, ei ole lähettyvillä... Kisaamisessa Patesta on kuoriutunut aikamoinen konkari, jolloin se selvästi ymmärtää kisatilanteessa, että selässä hötkyvä perunasäkki on sen johtaja. Johtajan kanssa saattaa kuitenkin tulla erimielisyyksiä, ja hermoilupäivinä kisat menevät aivan trailerin alle.

Tässä vaiheessa olet ehkä vielä ihmetellyt, mistä liikanimi aitojen painajainen ja mutamonsteri tulevat.. Noo, näes, Patella on älyttömän paha tapa. joka ärsyttää vain heiluvia perunasäkkejä, jotka haluavat nopeasti ratsastamaan, piehtaroida tarhan tai laitumen mutaisimmassa kohdassa aina yhä uudelleen ja uudelleen, kunnes herralla on paksu mutakerros päällänsä. Pate taitaa vieläkin luulla, että mutakylvyt ovat vain tosimiehiä, eikä naisia, varten. Ja mitä aitajuttuun tulee.. Hehheh, tallinomistajat ovatkin aina rakastaneet Patea tässä asiassa.. Jos Pate pääsee sattumalta vähäksikin aikaa yksin tarhaan tai laitumelle, saa arvon herra päähänsä ruveta leikkimään hienoa estehevosta, ja ilmeisesti leikkii, että aitauksen aidat ovat jättiesteitä, joita sitten mennään niin yli-, ali- kuin läpikulkuna... Koskee myös näitä sähköisiä aitoja.. Luojalle kiitos siitä, ettei Paten ÄO riitä siihen, että se keksisi ryhtyä aitojen ylitykseen kavereidensa kanssa....

Karsinanseinä on varmasti yksi Paten mielestä kivoimmista kavereista, sillä siihenhän saa teroittaa uusia kenkiä, hampaita, nojata koko painolla, kyhnyttää selkää jne. Varsinkin ruoka-ajan lähestyessä, Pate on huomannut, kuinka mukava seinän paukuttelu nopeuttaa ruuan saantia...

Ja vielä muutama sana kengittäjästä ja eläinlääkäristä. Kengittäjä on myös Paten mielestä kiva kaveri, saahan siltä yleensä kovaääniset ja uudet paukuttelukengät ja siihenhän saa nojata koko painollansa. Vaikka joskus Patella ja kengittäjällä saattaakin olla erimielisyyksiä jalan ylhäälläpitämisestä, riittää kuitenkin jomman kumman kärsivällisyys koko kengittämisprosessin ajan. Eihän Pate eläinlääkäriä tavallisesta hoitajatytöstä tunnista, ennenkuin pienenlaatuinen piikki on lävistänyt sen ihon kaulasta. Siinä vaiheessa tämä poika saa sellaisen sätkyn, että oksat pois. Sätkyn ehkäisyyn auttaa, jos joku on rapsuttelemassa ja lässyttelemässä Paten korvanjuuresta, ja jos eläinlääkäriltä saa ennakko- ja jälkilohdutusherkkuja. Näin Paten mielestä ollaan sujut piikkien suhteen. "
© mmeiju.Paten sukutaulun korkea-arvoisuus ja tunnettavuus on jakautunut tasaisesti kahtia. Saanen esitellä teille ensin Paten rakkaan isäpapan.

i. Piece by Piece
KWPN-o., rn, sk.170cm

Piece by Piece on Alankomaissa syntynyt KWPN-ori, joka on tullut ihmisille tutuiksi korkeissa rataesteluokissa. Potentiaalisen orin kisamanestys on ollut laajaskaalainen, sillä niin menestystä kuin tappiotakin on tullut. Piece by Piece on helppojen kouluratojen menijä, mutta pärjää estepuolella ehdottomasti paremmin, sillä joskus herkästi kuumeneva ori saattaa sählätä koululiikkeitä tehdessä. Nykyään, kisaeläkettä kylläkin viettävä, 20-vuotias ori on kantakirjattu II- palkinnolla ja edelleen hyväksyttynä jalostuskäyttöön.


Ja sitten esittelyvuoron saa vieläkin rakkaampi äitimamma.

e. Story of Cinderella
KWPN-t., rn, sk.165cm

Story of Cinderella on, myös Alankomaissa syntynyt, KWPN-tamma, joka on niin sanotusti aivan eri kastia kuin Paten isä. Tamma on viettänyt myös moniomistajaista elämää, sillä se on ollut niin "vossikka"hevosena, perheratsuna kuin ratsastuskouluhevosena. Pitkän harkinnan jälkeen, päätettiin Cinderella astuttaa jonkintapaisella superoriilla ja isäehdokkaaksi nousi Piece by Piece. (Näin siis syntyi Cinderellan ensimmäinen varsa.) Yleisesti ottaen Cinderellalla ei olla kilpailtu, eikä se muita meriittejä omistakaan, kuin "kiva heppa, jos lähestyy herkuilla", "jättiläinen", "ylisuuri", "mahakas", ja niin edelleen.. Tamma viettää nykyään tyytyväisiä eläkepäiviä ja on saavuttanut kunnioitettavan 22 vuoden iän.
© mmeiju.Kaikki sivuilla on ©vrieng. ellei toisin mainita.
Huomioithan, että Pate on ainoastaan virtuaalihevonen eli sitä ei oikeasti ole olemassa.